Wat is het verschil tussen een manicure en een pedicure?

Wat is het verschil tussen een manicure en een pedicure?

Het verschil tussen een manicure en een pedicure is eigenlijk vrij simpel. Een manicure is een verzorgende behandeling van je handen en nagels. Vaak wordt dit door een schoonheidsspecialist uitgevoerd in een salon. Ook kun je ervoor kiezen om een manicure bij jezelf uit te voeren. Een pedicure is een verzorgende behandeling van je voeten en teennagels. Ook deze wordt vaak gedaan door een schoonheidsspecialist

Hoe verloopt een manicure?

Tijdens een manicure worden je handen en je vingernagels verzorgd door een specialist. Deze doorloopt verschillende stappen, die afhankelijk zijn van jouw wensen, en van de voorkeur van de schoonheidsspecialist. Die baseert zijn of haar behandeling op datgene wat nodig is voor jouw handen. Als je nagellak op hebt, wordt dit verwijderd voordat de behandeling begint.

Eerst worden je handen in een badje met lauwwarm water gelegd, waar ook een lekker ruikende olie in is verwerkt. Zo worden je handen niet alleen schoongemaakt, maar worden je huid en je nagelriemen ook wat zachter. Dit maakt de volgende stappen van de schoonheidsspecialist makkelijker. Soms worden je handen ook ingesmeerd met een scrub om dode huidcellen te verwijderen.

De schoonheidsspecialist haalt vervolgens één van je handen uit het water en droogt deze af. Jouw nagelriemen worden teruggeduwd, en je vingernagels worden gevijld. Op deze manier worden je nagels zachter en effen gemaakt. Daarna wordt dit herhaald bij de andere hand. Soms worden je handen ook gemasseerd, en ingesmeerd met een geurende en verzorgende olie of crème. Tot slot kan je ervoor kiezen om je nagels te laten lakken. Tegenwoordig wordt er vaak gekozen voor een gellak, waarbij de gel op je nagels met een UV-lamp harder wordt gemaakt. Dit blijft langer zitten dan een reguliere nagellak. Bij sommige salons kan je ook kiezen voor aanvullende behandelingen, zoals een massage van de armen of allerlei behandelingen voor de huid van je hand, of je nagels.

Hoe verloopt een pedicure?

Een pedicure verloopt eigenlijk niet eens zo verschillend van een manicure, behalve dat de schoonheidsspecialist natuurlijk bezig is met jouw voeten in plaats van met je handen. Ook hier worden er verschillende stappen doorlopen om jouw voeten, tenen en teennagels te verzorgen. Wanneer je nagellak op je teennagels draagt, wordt dit eerst verwijderd voordat de behandeling begint.

Je begint met je voeten in een badje met lauwwarm water, met daarin een olie of serum. De huid van je voeten wordt zowat zachter, waardoor het makkelijker is voor de schoonheidsspecialist om jouw voeten te behandelen. Eerst wordt één voet uit het water gehaald en afgedroogd, terwijl de andere voet in het water blijft. De droge voet wordt vervolgens behandeld, door het eelt te verwijderen, de nagelriemen terug te duwen, en de nagels te knippen en te vijlen. Ook worden de voeten soms gemasseerd voor een betere doorbloeding. Na de verzorging van beide voeten, kan ervoor gekozen worden om een nagellak te laten aanbrengen op de teennagels. Net als bij je handen, kan er vaak gekozen worden voor een gellak, die langer blijft zitten dan een normale nagellak.

Er zijn naast cosmetische pedicures, zoals hierboven besproken, ook medische pedicures. Dit zijn pedicures met een medisch doel, vaak onder begeleiding van een podotherapeut, die gespecialiseerd is in voeten. Ook hier worden eelt en eventuele likdoorns verwijderd, en de voeten worden behandeld naar de wens van de patiënt. Bij een medische pedicure worden speciale technieken toegepast, om klachten of de verergering van klachten tegen te gaan. Medische pedicures komen voor bij mensen met bijvoorbeeld diabetes, reuma, of ouderdom.

Wat is het verschil?

Een manicure en pedicure verschillen in feite dus niet veel van elkaar, maar worden alleen toegepast een ander lichaamsdeel. Verder is er geen verschil tussen een manicure en een pedicure.
Ben jij op zoek naar een pedicure of manicure? Bekijk dan het overzicht van pedicure salons en vind gemakkelijk en eenvoudig een salon in de jouw omgeving.

Deel dit bericht:

Menu