Wat kost een pedicure?

Ben je van plan binnenkort naar de pedicure te gaan en je voeten heerlijk te laten behandelen? Dan is het uiteraard belangrijk om te weten wat je kunt verwachten. Hoeveel kost zo’n pedicure behandeling eigenlijk? Ga je naar een salon of komt de pedicure aan huis? Dit verschilt uiteraard ook in de prijs. Wordt een pedicure vergoed door de verzekering en ben je meer geld kwijt aan een medische pedicure dan een normale pedicure? Lees snel verder om antwoord op al je antwoorden te krijgen!

Hoeveel kost een pedicurebehandeling?

De kosten van een pedicure behandeling zijn afhankelijk van diverse factoren. Dit ligt bijvoorbeeld aan de duur van een behandeling, de onderdelen van de behandeling, de extra behandeling die je erbij boekt of aan het soort nagellak die je graag wilt. Een standaard pedicure behandeling duurt zo’n 45 minuten. De gemiddelde kosten daarvan liggen tussen de €25 en €35. Uiteraard is dit bij sommige salons of praktijken meer of minder. Bekijk voordat je de behandeling gaat boeken een pagina van de praktijk of informeer naar de prijs.

Wat kost een pedicure aan huis?

Een pedicure aan huis is de ideale oplossing voor mensen die slecht ter been zijn. Boek je een pedicure aan huis? Dan kost dit meer dan wanneer je naar een salon of praktijk gaat voor een pedicure behandeling. Zo komen er meer kosten bij door de reistijd en reiskosten die de pedicure moet maken. Ook moet de pedicure de nodige apparatuur meenemen. De kosten voor een pedicure aan huis liggen meestal tussen de €35 en €45.

Wordt een pedicure vergoed door de verzekering?

Een cosmetische pedicure behandeling wordt normaal gesproken niet vanuit de basiszorgverzekering vergoed. Mocht je diabetes, reuma of een dwarslaesie hebben en is voetverzorging noodzakelijk, dan heb je wel recht op een vergoeding voor een medische pedicure. Heb je last van ernstige voetproblemen, neem dan een aanvullende verzekering voor een medische pedicure. Vaak worden alleen pedicure behandeling vergoed als de pedicure gecontracteerd is door jouw zorgverzekeraar. Controleer dit altijd van tevoren.

Is een medische pedicure duurder dan een normale pedicure?

Een normale pedicure behandeling bestaat meestal uit het verzorgen van de voet, het verwijderen van eelt, het knippen en verzorgen van de nagels en het eventueel lakken van de nagels. Het is ook vaak mogelijk om enkel een ingegroeide teennagel of een eeltpit te laten behandelen. Hiervoor betaal je ongeveer €15 per kwartier . Heeft de pedicure behandeling een medische grondslag, dan zijn de kosten hiervoor hoger dan voor een standaard pedicure behandeling. Voor een medische pedicure is er uiteraard meer kennis en techniek nodig. De pedicure is gespecialiseerd in behandeling van voeten met een verhoogd risico op complicaties. Een medische pedicure behandeling kost voor een behandeling van 45 minuten rond de €50.

Let op: de beschreven kosten verschillen per salon

Deel dit bericht:

Menu