Zelf je voeten verzorgen doe je met deze tips!

voeten verzorgen

Je voeten hebben dagelijks aardig wat te verduren. Iedere dag brengen ze je overal naar toe. In de zomer loop je op blote voeten lekker in de tuin, je zweet in je sportschoenen in de sportschool en en je staat oncomfortabel in je hoge hakken op een feestje. De juiste voetverzorging is niet alleen fijn voor je voeten, maar kan ook heerlijk ontspannend voor jou werken. Je kunt er uiteraard voor kiezen om een pedicure bij een salon of praktijk te boeken, maar je kunt ook zelf je voeten verzorgen. Hoe je dat doet? Lees snel verder voor een paar goede tips!

Hoe kan ik eelt voorkomen?

Iedereen heeft eelt op zijn of haar voeten. Het is een hard laagje huid dat op je voet ontstaat dat ervoor zorgt dat je voeten minder snel beschadigd worden. Mocht er overtollig eelt ontstaan, dan kan dit pijn gaan doen of er minder mooi uit gaan zien. Gelukkig zijn er aantal eenvoudige manieren om eelt te voorkomen. Ten eerste is het belangrijk dat je altijd goed passende schoenen draagt zodat er zo min mogelijk druk of wrijving ontstaat. Een steunzool kan hier bijvoorbeeld bij helpen. Daarnaast kan een speciale voetcrème helpen om de huid gehydrateerd, zacht en soepel te houden. Hierdoor ontstaat er minder snel eelt.

Hoe hydrateer ik mijn voeten?

De huid van je voeten kan snel zeer droog worden. Hierdoor kan de huid ruw worden, kun je last krijgen van kloven en kan het mogelijk pijnlijk worden. Om dit te voorkomen is het belangrijk om je voeten goed te hydrateren. Tijdens het douchen of badderen kun je je voeten scrubben. Door het warme water en de scrub weken de dode huidcellen zich van je voeten. Je kunt vervolgens ook eenvoudig overtollig eelt verwijderen met een eeltverwijderaar. Smeer elke keer na het douchen je voeten in met een hydraterende voetencrème. Masseer de lotion goed in. Om je voeten gezond te houden is het belangrijk om elke dag schone sokken aan te doen. Bij voorkeur zijn deze sokken van katoen gemaakt, deze stof laat je voeten namelijk beter ademen.

Verzorg je nagels met deze tips!

Voor een pedicure hoef je niet eens de deur uit. Met een paar handige tips kun je eenvoudig een spa bij jou thuis creëren. Neem een paar uurtjes de tijd om je voeten helemaal te verwennen. Volg deze tips voor een ontspannende pedicure!

1. Bereid je voeten voor

Voordat je begint met je eigen pedicure, is het belangrijk om je voeten voor te bereiden. Heb je nog oude nagellak op je nagels, haal dit er dan af. Zorg dat je eventuele pleisters verwijdert en spoel je voeten even af met water zodat alle grote vuiltjes alvast weg zijn.

2. Neem een warm voetenbad

De volgende stap is om een warm voetenbad te maken. Je kunt hiervoor een teiltje vullen met lauwwarm water. Je kunt aan dit water soda, zeep of olie toevoegen. Zorg voor een product dat je voeten niet alleen reinigt, maar ook hydrateert en verzacht. Laat je voeten ongeveer 10 minuten weken in het voetenbad. Het eelt dat op je voeten zit, weekt zich zo alvast een los van je voeten.

3. Verwijder je eelt

Nu je voeten uit het voetenbad zijn, is het tijd om je voeten goed droog te maken. Let hierbij vooral goed op de plek tussen je tenen. Vervolgens is het tijd om het eelt van je voeten te verwijderen. Gebruik hiervoor een voetvijl of een puimsteen. Ga voorzichtig te werk en zorg dat je voeten weer lekker zacht en glad worden.

4. Verzorg je nagelriemen optimaal

Nu je voeten zijn verzorgd, is het tijd om je nagels te gaan verzorgen. Bij de verzorging van je teennagels is het belangrijk om met je nagelriemen te beginnen. Je kunt hiervoor een speciale nagelriemcrème gebruiken. Brengt dit aan op de nagelriemen en masseer dit goed in. Je kunt hiervoor een pedicure tool genaamd bokkenpootje gebruiken. Hiermee kun je voorzichtig de nagelriemen naar achteren duwen.

5. Breng je nagels weer in vorm

Nu je nagelriemen verzorgd zijn, kun je verder met het knippen van je nagels. Gebruik hiervoor een nagelschaartje of -knipper. Knip ze op gewenste lengte en vijl ze daarna in vorm. Zorg dat alle scherpe randjes glad zijn.

6. Hydrateer je voeten met herstellende voetcrème

Een essentieel gedeelte van voetverzorging is het hydrateren van je huid. Breng daarom een herstellende voetcrème aan. Masseer de crème goed in de huid. Dit is zeer belangrijk na het hebben van het voetenbad en het vijlen. Hierdoor wordt de huid heerlijk zacht en soepel.

7. Nagels lakken

Je voeten en nagels zijn helemaal verzorgd en schoon. Als voorlaatste stap kun je een mooi lakje aanbrengen. Wil je niet knoeien, gebruik dan een tenenspreider. Ga voor een natuurlijk transparant nagellak voor een subtiele glans op je tenen, ga voor een klassiek rood of een vrolijk kleurtje zoals lichtblauw. Mocht je thuis een UV-nageldroger hebben, dan kun je hier je nagels snel in laten drogen.

8. Masseer je voeten

Om de thuis pedicure helemaal compleet te maken, kun je de voetverzorging eindigen met een heerlijke massage. Het is natuurlijk heerlijk als iemand anders dit kan doen, maar je kunt dit eenvoudig ook zelf doen. Zeker als je voeten vermoeid zijn of een lange dag in pumps hebben gestaan, is een voetmassage heerlijk ontspannend en maakt dit de voetverzorging helemaal af!

Deel dit bericht:

Menu