Nooit meer een gescheurde nagel met deze tips

5 tips om een gescheurde nagel te voorkomen

Je kent het wel; je hebt een haakje in je nagel, of zelfs al een scheurtje. Het is altijd vervelend en soms zelfs pijnlijk als je nagel scheurt. Van een klein haakje in de zijkant, tot een nagel die al half doorgescheurd is: het kan heel irritant worden en je in het werken belemmeren.

Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kan doen om het scheuren van jouw nagel te voorkomen. Het is belangrijk om gezonde en sterke nagels te hebben, want die scheuren minder snel. Er zijn een paar aanpassingen die jij in je dagelijks leven kan toepassen om dit te bewerkstelligen. Hier vind je 5 tips om een gescheurde nagel te voorkomen.

Tip 1: Houd je nagels kort.

Dit is de makkelijkste tip om gescheurde nagels te voorkomen. Lange nagels kunnen zeker heel mooi zijn, maar scheuren ook gemakkelijker doordat ze ergens tegenaan komen of doordat er een haakje in de zijkant komt te zitten. Probeer daarom je nagels wat korter te houden.

Tip 2: Verzorg je nagels.

Het klinkt misschien als een open deur, maar een goede verzorging van de nagels, nagelriemen, en handen kan al zoveel doen voor de sterkte van je nagels. Was niet alleen regelmatig je handen zodat je huid schoon blijft, maar besteed ook extra aandacht aan je vingers en nagels. Verwijder eventueel vuil voorzichtig van onder je nagels. Ook een belangrijke stap is het vijlen van je nagels, om zo eventuele beginnende haakjes en oneffenheden alvast te verhelpen. Gebruik daarna een voedende handcrème of olie om jouw huid en nagels net die extra boost te geven.

Tip 3: Draag nagellak.

Dat extra laagje op je nagels kan er net voor zorgen dat je nagel minder makkelijk scheurt. Ga voor een vrolijk kleurtje, of draag gewoon een doorzichtige lak als je er niet van houdt als je nagels opvallen. Verschillende merken verkopen ook nagellak met een hardende werking, waardoor je nagels nog wat sterker worden. Dit kan ook helpen in het voorkomen van een gescheurde nagel.

Tip 4: Pas je voeding aan.

Voor deze tip hoef je niet per se jouw hele dieet om te gooien. Een paar aanpassingen in jouw eetpatroon kan al een heel stuk helpen om jouw nagels sterker en gezonder te maken, waardoor ze minder snel zullen scheuren. Je nagels bestaan uit eiwitten, dus het is belangrijk om hier genoeg van binnen te krijgen. Eiwitten vind je bijvoorbeeld in peulvruchten, mager vlees- en vis, eieren en melkproducten. Verder zijn ook ijzer en zink belangrijk voor de gezondheid van je nagels, en dit vind je in linzen, bonen, rood vlees, en schaal- en schelpdieren. Voedingsstoffen die de gezondheid van jouw nagels juist tegenwerken zijn vitamine A, en – niet heel verrassend – suiker.

Tip 5: Sla alvast een nagellijm in.

Heb je toch een scheur in je nagel, of is er al een klein haakje ontstaan die de potentie heeft om verder te scheuren? Dan is het handig om een nagellijm op voorraad te hebben. Deze koop je gewoon bij de drogist. Hiermee kan je het scheurtje op je nagel lijmen, waardoor deze in ieder geval niet verder scheurt en je je nagel gewoon behoudt. De lijm is vaak al subtiel aan te brengen, maar je kan er ook een nagellak overheen aanbrengen om het scheurtje nog onzichtbaarder te maken.

Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om een gescheurde nagel te voorkomen. Houd je nagels kort, verzorg ze goed, doe een paar kleine aanpassingen in je voeding, en draag eventueel een laagje nagellak. Houd sowieso wat nagellijm achter de hand voor het geval er toch een haakje of scheurtje ontstaat, zodat je een verdere scheur snel voorkomt.

Mocht je toch hulp nodig hebben, dan kan je het slim zijn om een pedicure bij jou in de buurt te zoeken.

Deel dit bericht:

Menu